Apple anunță AirTag – dispozitiv de urmărire pentru obiectele pierdute și cu integrare Find My

0
785
Apple AirTag

Ieri, pe data de 20 aprilie, cei de la Apple au organizat un eveniment special, cu multe lansări hardware. Pe lângă noul iMac și iPad Pro, a debutat și AirTag. Acesta este un dispozitiv de urmărire, alternativă pentru Galaxy SmartTag de la Samsung. Acest dispozitiv oferă o integrare puternică în ecosistemul Apple, iar mai multe detalii aflați din rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Un prim detaliu pe care trebuie să îl știți este acela că la interiorul gadget-ului există o baterie CR2032 care va putea fi înlocuită de utilizator. Ni se promite autonomie de până la un an, iar formatul după cum vedeți, este unul circular care include în componență metal și o suprafață lucioască. Avem certificare IP67 pentru rezistență la apă și praf, iar legat de zona frontală, aceasta va putea fi personalizată prin gravură la alegere.

Apple AirTag

Apple AirTag are și un difuzor care va emite sunete în momentul în care veți căuta dispozitivul rătăcit prin casă. Gadget-ul vine și cu tehnologie Ultra Wide Band și cipset U1. Astfel dispune de funcția Precision Finding pentru o acuratețe de tracking deosebită. Există  și o funcție de realitate augumentată care vă va ghida via iPhone către locul în care a fost localizat AirTag-ul.

Un asemenea gadget poate fi atașat unui portofel, la chei sau chiar la zgarda unui animal de companie. Mai avem aici și rețeaua Find My prin care toți utilizatorii iPhone vor contribui la localizarea produselor cu AirTag pierdute în afara locuinței. Acestea vor fi detectate automat via Bluetooth la trecerea prin proximitatea lor. Se folosește criptare end-to-end aici.

Prețul unui singur device este de 35 euro, iar un pachet de 4 costă 119 euro. Există și variante Hermes cu prețuri cuprinse între 299 și 449 euro.