Analiza software-ului iPhone 3.0

0
824

iPhone OS 3.0 a fost prezentat cu doar 2 zile in urma, dar mai sunt multe de analizat si discutat in legatura cu noul software care va fi disponibil pe iPhone in aceasta vara. Deocamdata OS-ul este accesibil in varianta beta pentru developeri. Softul vine cu 100 de noi update-uri si 1000 de noi optiuni API in cazul SDK-ului pentru developeri.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Printre cele mai importante update-uri ale OS-ului se numara functia copy/paste, MMS, Bluetooth Stereo, push notifications, cautarea extinsa prin Spotlight, suport pentru tethering, tastatura landscape pentru emailuri si SMS-uri si navigarea turn by turn. Datorita lui OS 3.0 developerii pot adauga functia Google Maps aplicatiilor lor, iar softurile si accesoriile handsetului pot interactiona.

Magazinul de software App Store aplica acum filtre de control parental, iar Safari a primit o protectie antiphising, in vreme ce printre update-urile mai putin esentiale se numara si comunicarea peer to peer prin WiFi, trimiterea mai multor imagini simultan, suportul HTML5 video si noi formaturi tip calendar.

Cu ajutorul functiei „push notification”, developerii isi vor putea customiza propriile alerte sonore pentru aplicatii, ceea ce este doar una dintre facilitatile oferite acestora de catre Apple. Functiile lui iPhone OS 3.0 nu se termina aici si vom reveni in curand cu o prezentare video.

Sursa