Amazon va lansa un ceas cu cuc şi Alexa, dar doar dacă trece de crowdfunding

0
785

În general asociem crowdfunding-ul cu startup-uri care strâng feedback şi finanţe de la public şi abia apoi se apucă de un proiect. Uneori totuşi şi firme mari precum Sony sau Xiaomi au nevoie de o astfel de iniţiativă pentru a sonda piaţa. Amazon are la rândul său un proiect de genul, sub numele de Built It, inaugurat de un… ceas cu cuc.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Înainte de toate hai să vedem ce este Build It. Conceptul este următorul: dacă destui oameni fac precomanda pentru un produs, atunci Amazon îl va produce. Dacă nu se atinge ţinta, atunci el nu se concretizează. Pentru început apar 3 gadgeturi inteligente cu Alexa la bord: un ceas cu cuc, o imprimantă de post it-uri şi un cântar deştept care oferă detalii despre alimentele cântărite printr-un dispozitiv Echo separat. Toate sunt în faza de concept, aşteptând precomenzile până pe 19 martie.

Amazon vrea mai degrabă hype cu acest program şi vrea să testeze apele şi să descopere ce gadgeturi inteligente cu asistent virtual poate crea pe viitor. E interesant că nu e afişată o sumă ţintă ca la Indiegogo sau Kickstarter, ci doar o bară de progres cu un procent. Imprimanta de post it-uri costă 89.99 dolari şi poate imprima mici sticky notes via comandă vocală prin Alexa.

Cântarul nutriţional are ecran LED şi butoane, dar e conectat şi la Alexa şi primeşte comenzi vocale. Costă 34.99 dolari.

Ceasul cu cuc din titlu e cel mai ciudat şi aparent nu e primul ceas de perete Amazon. Oferă totuşi o serie de customizări: 60 de becuri LED, “cucul” poate fi modificat şi are un pendul ce poate fi înlocuit. Costă 79.99 dolari. E practic un Echo Wall Clock, dar cu un cuc mecanic că pe vremuri. Poate fi pus pe perete sau pe un raft.