Amazon lucrează la un “centru de comandă” montat pe perete pentru casele inteligente

0
606

După ce Amazon a tot lansat dispozitive Fire şi Echo de toate mărimile şi formele, acum ar dori să treacă la următorul nivel de integrare cu casele inteligente. Aparent, gigantul care îl mai are pe Jeff Bezos CEO câteva luni pregăteşte un soi de “centru de comandă”, care se va putea monta pe perete.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest “pupitru” ar urma să fie menit pentru a controla terminale smart home, pentru playback media şi pentru apeluri video. Personal mă gândesc la un soi de televizor integrat în perete, sau vreo oglindă inteligentă. Am văzut şi Allview lansând aşa ceva acum 3-4 ani, deci de ce nu ar face-o şi Amazon? Revenind la scăpare, sursele afirmă că este în pregătire un terminal Echo care se poate monta pe pereţi şi folosi ca un “centru de comandă”. Informaţia vine de la Bloomberg şi sună cât se poate de credibil.

Terminalul ar avea un ecran tactil cu diagonală între 10 şi 13 inch. Va integra un sistem complex de microfoane ce bat la distanţă lungă, dar şi cel puţin o cameră pentru apelare video. Evident, Alexa face parte din experienţă. un dispozitiv care se montează pe perete şi are rol de hub pentru o casă inteligentă sună mai comod decât amplasarea unui mici boxe pe masa din sufragerie sa pe noptieră. E drept şi că nu poţi lua cu tine terminalul în bucătărie pentru a te ajuta cu gătitul.

Amazon ar putea anunţa acest device prin 2021 sau 2022 şi el ar urma să coste între 200 şi 250 de dolari. Vine de la brigada de inovatori de la Lab126 şi ar putea sosi în multiple variante de diagonală. Tot acea divizie ar pregăti şi un aparat de monitorizare a somnului dotat cu radar. El va urmări respiraţia ta.