Amazon lansează un smart TV 4K cu Dolby Vision HDR şi Alexa

1
1569

Mărturisesc că nu ştiam că Amazon produce şi televizoare inteligente, deşi “produce” e mult spus, pentru că mai degrabă branduieste. Compania tocmai a anunţat primul său smart TV Fire TV Edition, care vine cu suport Dolby Vision HDR, pentru o experienţă “ultra vivid”.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba despre un model 4K, cu Fire TV, echivalentul Chromecast integrat. Nu e nevoie deci de un set top box sau stick separat. Televizorul e similar cu modelele Roku smart TV şi oferă o experienţă de streaming over the air fără probleme. Cele mai nou model de acest tip este produs de Toshiba şi vine cu o diagonală de 55 inch. Vom avea şi modele de 43 inch şi 50 de inch pe viitor.

Preţurile nu sunt rele deloc şi pornesc de la 329 de dolari, ajungând la 379 şi 449 dolari pentru variantele mai mari. Acest dispozitiv vine şi cu port pentru antena RF, 3 porturi HDMI, un port USB, Ethernet, jack audio şi port analogic audio. Mai are şi WiFi dual band şi o telecomandă care oferă acces direct la asistentul virtual Alexa. Secţiunea de streaming şi OTA oferă acces la aplicaţii că Netflix, Amazon Prime Video evident, plus multe altele. Putem controla şi dispozitivele smart din casa direct de pe TV.

Televizorul se poate cumpăra de la Amazon sau de la Best Buy dacă sunteţi în SUA. Tehnologia High Dynamic Range promite o calitate mai bună a imaginii şi contrast şi culori îmbunătăţite.