Acest ceas clonează Apple Watch, costă 350.000 dolari şi… nu arată ora

0
1663

Am văzut până acum o sumedenie de clone de Apple Watch, în general la preţ de câteva zeci de dolari pe Gearbest şi provenind de la branduri chinezeşti. Mai nou nici producătorii elveţieni nu se feresc de aşa ceva, doar că în cazul de faţă avem de-a face cu un purtabil de 350.000 de dolari.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Este o creaţie a celor de la H. Moser şi culmea e că nu arată ora. În loc să îţi arate ce oră e, va scoate un sunet special old school când vrei să afli ora. Mecanismul sau este un „minute repeater”, care îi permite purtătorului să apese pe un buton şi să audă un sunet special asociat orei din zi. Acest tip de ceas se inventa înainte de iluminarea artificială, când trebuia să afli ora pe întuneric.

H. Moser a pus totuşi mecanisme personalizate pe acess produs analogic, de aici şi preţul său. Complexitatea şi ingeniozitatea sa, dar şi migala necesară pentru creaţie duc la această sumă de bolid auto. Pentru a scoate sunetul special, două mici ciocanele lovesc un gong care se află în zona exterioară a carcasei, la margini.

Culmea e că zona frontală aduce cu un Apple Watch atunci când e stins. Sunetul produs de ceas ar fi unul foarte rezonant şi cristalin, deloc metalic. La o uşoară documentare despre subiect am aflat că e implicat aici şi un mecanism tourbillon „one minute flying”, care contracarează efectele gravitaţiei asupra mişcărilor ceasului la ora 6.

Rezerva de energie a ceasului ţine 87 de ore. Este acoperit cu platina pentru a îşi merita preţul. Spatele lasă să se vadă mecanimele speciale.