A revenit Tamagotchi, jucăria care înnebunise toată lumea în anii 90

0
2638

Ideea unui animăluţ de casă virtual nu e absolut deloc nouă, dar a atins apogeul în anii 90, prin intermediul lui Tamagotchi. Micuţul gadget în formă de ou cerea de mâncare, plângea, râdea şi chiar se putea duela cu altele asemenea lui. Şi iată că în anul de graţie 2017 revine în acţiune.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Modelul original din 1996 e cel care a revenit, fiind relansat de producătorul său într-o variantă mai compactă. Scopul unui astfel de gadget este de a responsabiliza posesorul său, care află cum e să îngrijeşti un animal de casă sau chiar un copil. E incredibil că o bucată de plastic cu ecran monocrom şi sunete 8 bit sau 16 bit putea stârni atâtea pasiuni.

Bandai a readus la viaţa jucăria în varianta originală, pentru că de-a lungul anilor a mai primit diferite versiuni moderne. Modelul aniversar de 20 de ani e identic ca design cu cel din 96, doar că e pe jumătate ca dimensiune. Se pare că primele modele au fost deja sold out şi din ce văd primim acum personaje noi, cu personalităţi noi şi designuri mai fistichii.

În 1997 un Tamagotchi costa 17.99 dolari dar în ultimii ani mania colecţionarilor a dus preţul la 130 de dolari pe Amazon. Versiunea nouă costă 13 dolari şi e disponibilă doar în Japonia deocamdată.