8 alternative pentru iPhone 3G

0
578

In ciuda faptului ca iPhone 3G beneficiaza de atentia presei, exista alte smartphone-uri produse de catre HTC, Samsung, RIM, Nokia, LG si chiar de Garmin care ofera o serie de feature-uri cel putin la fel de impresionante. Stim ca iPhone 3G este un hit, deoarece a vandut 1 milion de unitati in doar 3 zile, dar defectele sale ne sunt deja cunoscute: abonamentul AT&T, camera, lipsa unei tastaturi fizice si bugurile de soft.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Din fericire putem opta pentru alt smartphone, variantele incluzandu-le si pe urmatoarele 8 terminale:

1. BlackBerry Bold

BlackBerry Bold se bucura de multa popularitate inainte de lansarea sa, in special datorita specificatiilor impresionante, gen WiFi, 3G, GPS asistat sau tastatura sa full QWERTY. Handsetul produs de RIM va fi unealta ideal pentru a scrie si trimite emailuri din mers, iar Bold va sosi in august sau septembrie.

2. HTC Touch Pro

Daca doriti ca smartphone-ul ideal sa includa atat o tastatura fizica, cat si una virtuala, atunci HTC Touch Pro este raspunsul. Acest terminal Windows Mobile foloseste interfata TouchFlo pentru navigarea in meniuri, browsingul pe web si accesarea pozelor si a contactelor. Pe lista sa de specificatii se afla si o tastatura glisanta QWERTY cu 5 randuri, ideala pentru scrierea email-urilor.

Touch Pro include si dotari ca WiFi, GPS, Bluetooth, o camera de 3.2 megapixeli plus suport 3G. Toate aceste feature-uri sunt prezente si la varianta HTC Touch Diamond, dar fara tastatura fizica.

3. LG Voyager

Ca si terminalul anterior prezentat, LG Voyager include o tastatura fizica, dar si o interfata touch. Desi unii ar putea spune ca Voyager nu este un smartphone 100%, specificatiile sale arata foarte bine: conexiune 3G, browser web HTML, player digital pentru clipuri video si muzica si slot pentru carduri de memorie de pana la 8 GB. Retineti faptul ca aplicatiile independente nu pot rula pe acest terminal.

4. LG Dare

Urmatoarea varianta pentru iPhone 3G soseste prin Verizon Wireless si este destinata pietei de masa. Micul telefon cu touchscreen dispune de un display destul de mare cu feedback haptic, insotit de un design elegant. Dare soseste cu un browser HTML, slot microSD, Bluetooth, o camera de 3.2 megapixeli cu lentila Schneider-Kreuznach, detectare faciala si suport pentru inregistrare video.

5. Nokia N96

Nokia N96 si Samsung Omnia sunt in mod clar mai bune decat handsetul celor de la Apple, la capitolul specificatii, dupa cum vom vedea. N96 este impresionant, chiar si pentru fanul Apple, de vreme ce noul telefon din seria N, a celor de la Nokia suporta Internet browsing full prin intermediul retelelor Wi-Fi si al celor de mare viteza, sosind si cu o memorie interna de 16 GB. Aceasta poate fi marita cu ajutorul unui card microSD, iar terminalul produs de Nokia dispune de GPS asistat, Bluetooth, suport pentru televiziune mobila, o camera de 5 megapixeli cu lentila Carl Zeiss si o camera pentru videoconvorbiri.

6. Samsung Omnia

Anuntat in aceeasi zi ca si iPhone 3G, Omnia incorporeaza un display touchscreen WideQVGA de 3.2 inchi, o camera de 5 megapixeli si GPS. Handsetul Windows Mobile soseste cu un accelerometru auto-rotativ, sistem de recunoastere a scrisului de mana, WiFi si 3G.

7. Samsung Instinct

Abonatii Sprint au o varianta excelenta care tine locul unui iPhone 3G, prin intermediul lui Samsung Instinct. De la lansarea sa din iunie, terminalul cu touchscreen s-a vandut extrem de bine. Sa fie datorita display-ului de mari dimensiuni, memoriei extensibile, a playerului multimedia sau multumita conexiunii 3G?

8. Garmin Nuvifone

Surpriza acestui top vine chiar de la celebrul producator de GPS-uri, Garmin, care va lansa primul sau telefon mobil catre finalul anului. Garmin Nuvifone va sosi cu un touchscreen de mari dimensiuni, WiFi, suport email si browser Web. Avand in vedere compania care il produce, acest handset se va descurca excelent la capitolul navigatie GPS, un avantaj fata de iPhone 3G.

Inainte de a va decide sa cumparati un iPhone 3G, reflectati cateva minute si aruncati o privire asupra potentialului rivalilor sai. Este foarte posibil sa va razganditi rapid dupa…

Sursa