Zbor deasupra Alpilor cu un planor facut „acasa”

0
1449
fusionman

Yves Rossy, un temerar Icar al zilelor noastre, a reusit performanta de a zbura deasupra Alpilor cu un planor motorizat conceput si facut chiar de el. In incercarea lui, nebuneasca ar spune unii, el s-a lansat dintr-un avion aflat la 2.29Km deasupra solului, a planat cateva secunde, apoi a pornit motoarele aripilor efectuand un zbor cu o viteza de 80.5 m/s. Dupa un loop de 360°, a aterizat pe un camp de langa lacul Geneva.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

fusionman

Yves este primul om care a reusit sa zboare utilizand aripi motorizate, o adevarata performanta in care a fost folosita o tehnologie refuzata pana acum de marile puteri militare ale lumii. Poate, dupa acest zbor, elvetianul Rossy va reusi sa atenueze investitia de 190.000$ vanzand proiectul armatelor interesate de o asemenea tehnologie.

El a petrecut ani intregi in acest proiect, concepand finalmente aripi de 244 cm lungime, dotate cu 4 motoare cu reactie germane.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=P-oQ–U-WaQ]

In varsta de 47 de ani, Yves este un fost pilot militar familiarizat cu avioanele cu reactie, printre care Hunter, Tiger F-5 si Mirage III, iar acum lucreaza ca pilot pentru Swiss International Airlines.

Sursa