Volvo lansează primul său camion complet electric: FL Electric

0
1134

Volvo a lansat în această săptămână primul său camion comercial complet electric, FL Electric. Acesta este un camion de livrări, cu greutate de 16 tone şi e gândit pentru mediul urban şi distribuţie, mai mult decât pentru deplasările internaţionale.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Poate fi convertit uşor în camion de gunoi, ceva mai eco şi mai silenţios decât cele care vă scoală în fiecare dimineaţă cu zgomotul lor. Motorul electric inclus pe acest Volvo FL Electric şi prezentat în imaginea de mai jos oferă un vârf de 248 de cai putere sau 175 de cai putere în regim continuu. Cuplul este de 465 de kilograme pe metru. Transmisia e pe bază de două viteze şi există şi diferite variante de baterii pentru care clienţii pot opta.

Se pot alege între 2 şi 6 baterii Li-Ion de la 100 la 300 kWh, iar cu un setup de 6 baterii se ajunge la o autonomie de 300 kilometri. Încărcarea mi se pare foarte rapidă: 1, până la 2 ore prin alimentare DC, sau până la 10 ore la alimentarea clasică AC. Divizia de autobuze Volvo e zona în care Volvo şi-a făcut mâna cu vehiculele electrice de mari dimensiuni, 4000 de modele de genul fiind vândute din 2010 încoace.

Acum şi camioanele de gunoi ale viitorului sau cele care transporta deşeuri şi materiale de construcţie vor putea fi electrice.