Viitorul Chromecast ar putea costa doar 50-60 de dolari; Google “Sabrina” are o nouă scăpare

0
1208

Am mai scris despre urmaşul lui Google Chromecast Ultra, care e cunoscut sub numele de cod “Sabrina” şi ar putea sosi cu Android TV şi branding Nest. Ei bine, azi aflăm şi un prim preţ, care sună foarte bine. În SUA Chromecast Ultra (4K) costă 69 de dolari acum, iar indiciile ajunse pe Internet fac aluzie la un nou dongle mai ieftin.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Sursele afirmă că acest nou dongle ar putea costa între 50 şi 60 de dolari. Produsul ar trebui să debuteze în această toamnă, probabil odată cu Pixel 5 în octombrie. Cei de la 9to5Google au obţinut informaţii din inventarul Home Depot, care indică un preţ de doar 50 de dolari şi 3 variante de culoare. Cei de la Droid Life l-au descoperit la Walmart la 60 de dolari. Android Police a confirmat şi el preţul de 60 de dolari, la magazinul Target. De acolo aflăm şi data de disponibilitate: 30 septembrie 2020.

Noul dongle ar urma să aducă un procesor quad core Amlogic S950X2, GPU Mali-G31 MP2, 2 GB RAM, WiFi 5 şi Bluetooth 4.1. Sabrina e la bază un Chromecast, prin care poţi face streaming audio şi video de pe telefon, tabletă, sau PC spre televizor. De această dată dongle-ul ar urma să funcţioneze şi de sine stătător, cu propria interfaţă şi telecomandă dedicată. Aceasta are numele de cod “Abbey”, vine cu touchpad, Google Assistant, buton Back şi butoane de volum şi playback media, plus un buton programabil.