Sony lucrează la o nouă cască PlayStation VR și un nou controller pentru PS5

0
845
Sony
Sony lucrează la o nouă cască PlayStation VR și un nou controller pentru PS5

Deficitul de procesoare AMD continuă, iar disponibilitatea consolei PlayStation 5 reprezintă o problemă globală. Totuși, astăzi aflăm primele informații despre noile accesorii pe care le pregătește Sony pentru PS5. În cărți se află o nouă cască VR, îmbunătățită, dar și un nou controller pentru aceasta. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Hideaki Nishino, Senior Vice President, Platform Planning & Management în cadrul Sony, a postat noutățile pe blogul PlayStation. După mai mult de patru ani de la lansarea PlayStation VR, compania dezvoltă un succesor pentru aceasta. Se pare că noul headset va sosi cu o rezoluție mai mare, un câmp de vizualizare crescut și un tracking mai bun. De asemenea, se va putea conecta la PS5 printr-un singur cablu și va oferi mai mult control.

Hideaki a și enumerat câteva titluri VR faimoase de pe PlayStation 4. Printre acestea se află: Astro Bot: Rescue Mission, Tetris Effect, Blood & Truth, Moss, Beat Saber, și Resident Evil 7 biohazard. Se pare că controller-ul pentru casca VR va împrumuta din funcțiile deja sosite cu controller-ul DualSense. Totuși, nu ni se oferă detalii despre funcții și la ce caracteristici ne-am putea aștepta. De asemenea, Sony spune că se va focusa pe ergonomie pentru noile accesorii.

Din păcate, noul sistem VR nu pare să sosească în 2021. Compania e așteaptă să livreze kit-urile de dezvoltare curând și ne putem aștepta să dezvăluie mai multe teasere pe parcursul acestui an. Cu puțin noroc, până atunci, problema disponibilității se va rezolva și mai mulți gameri vor pune mâna pe consolă.