Samsung şi Apple pierd din cota de piaţă smartphone pe trimestrul 2 din cauza producătorilor mici din China

0
465

Firme ca Xiaomi devin tot mai ameninţătoare pentru statutul celor de la Apple şi Samsung, care pierd din cota de piaţă în fiecare trimestru din cauza acestor companii. IDC a publicat rezultatele cu privire la livrările de modele smartphone în trimestrul 2 al acestui an şi le puteţi vedea mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

idc-smartphone-share-q2-2014

Cifrele se potrivesc perfect cu veniturile Apple pe trimestrul 3 fiscal, în care firma a înregistrat vânzări de 35.1 milioane de unităţi. În total au fost livrate 295.3 milioane de smartphone-uri în trimestrul 2 al acestui an, IDC observând că şi Samsung şi Apple au pierdut din cota de piaţă, în vreme ce micii producători din China au crescut. Creşterea întregului segment smartphone e împinsă în faţă de firmele mici de pe pieţele emergente, mai ales cele din China.

Huawei e numită în acest raport, ea dublându-şi livrările din 2013, în vreme ce Lenovo la rândul său a impresionat. În vreme ce Apple a livrat 35.1 milioane de unităţi faţă de cele 31.2 milioane din aceeaşi perioadă a anului trecut, compania a ajuns la o cotă de 11.9% din această piaţă smartphone, în scădere faţă de 13% anul trecut. Samsung a scăzut de la 32.3% din piaţă la 25.2%, cu 74.3 milioane de unităţi livrate.

Va fi viitorul segmentului smartphone decis de producatori din China?