Samsung aduce Google Stadia şi NVIDIA GeForce Now pe televizoarele sale

0
2035

Samsung e poate cea mai ocupată companie de la CES 2022 până acum şi pe lângă dezvăluirea de smart TV-uri şi monitoare de gaming sau de productivitate, compania a realizat un update important pentru televizoarele sale. A anunţat un Gaming Hub nou pentru TV-uri, unul construit pe baza lui Tizen OS şi care aduce integrare cu Google Stadia şi NVIDIA GeForce NOW.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În plus, vor mai fi suportate şi resurse de streaming, inclusiv Utomik şi probabil pe viitor şi Amazon Luna, dar şi Microsoft Xbox Cloud Gaming. Samsung afirmă că Gaming Hub a fost gândit pentru a susţine ecosistemul de gaming şi a face experienţa mai bună. Va permite utilizatorilor să facă trecerea fără probleme între servicii de cloud gaming fără vreun delay sau freeze. Samsung desfăşoară şi un parteneriat cu Utomik pentru a oferi servicii de cloud gaming.

Compania sud coreeană afirmă că faimoasele console de gaming PS5 şi Xbox Series X/S vor fi parte a ecosistemului său de gaming. Iconuri pentru console vor apărea în Gaming Hub. Pentru cloud gaming veţi putea utiliza chiar controllerele de la console pentru a controla jocurile. Încă nu e clar cum stăm cu FPS-urile, rezoluţia şi de ce conexiune avem nevoie.

Aş paria pe un Ethernet ţeapăn şi pe FHD la 60 FPS pentru început. Samsung încă aduna parteneri în jurul acestui proiect. Trebuie spus că această companie a fost pionier în cloud gaming înaintea vremurilor sale, având parteneriate cu Gaikai şi OnLive Cloud Gaming în 2012 şi chiar cu Sony pentru PlayStation Now între 2015 şi 2017. De văzut şi ce modele de TV-uri suportă Gaming Hub.

O mică dezamăgire e că aplicaţia Steam Link suportată de Samsung de ani buni nu face parte din Gaming Hub.