Robotul casier, modul ideal de a cheltui bani virtuali

0
850

Utilizarea monedei electronice a devenit extrem de populara in Japonia, cu ajutorul cititoarelor RFID FeliCa, care suporta numeroase tipuri de plata electronica. Acestea par a fi acum inlocuite de catre robotul NEC din imaginea urmatoare, acesta fiind practic un terminal de plata prin sistemul FeliCa, dar unul modelat sub forma de android.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Prototipul a fost prezentat in cadrul showului iEXPO 2008 si incorporeaza tehnologii deja existente, astfel ca va fi pus in functiune in curand, in special in parcuri de distractii, unde va vinde bilete vizitatorilor care dispun de telefoane-portofele electronice cu suport FeliCa. Pentru a plati prin intermediul robotului, utilizatorii vor trebui sa selecteze iconul potrivit de pe ecranul touch plasat pe pieptul androidului si apoi sa-si treaca telefonul peste cititorul din mana sa stanga.

Printre dotarile produsului realizat de NEC se numara un sistem de camere, care suporta recunoastere faciala si poate crea un profil al vizitatorilor. Astfel, robotul poate face chiar recomandari pentru un anumit parc de distractie, in functie de varsta si sexul clientului care-l viziteaza.

Sursa