Probleme pentru controllerul de PlayStation 5: DualSense suferă de “thumbstick drifting”

0
2597

În vreme ce Marea Britanie discută despre sancţionarea scalperilor/bişniţarilor care vând produse la suprapreţ, în special console PlayStation 5, noi aflăm că această consolă are ceva probleme. Aparent au apărut tot mai multe cazuri de thumbstick drifting la controllerul PS5 DualSense.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Problema nu e singulară şi am auzit de drifting şi la controllerele de Xbox, dar şi la Joy-Con-urile de la Nintendo Switch. PS5 a debutat în magazine în noiembrie 2020, deci e încă o consolă proaspătă. Cei de la Kotaku au descoperit câteva instanţe de utilizatori care s-au plâns de problema cu drifting-ul DualSense. Îi veţi găsi şi voi pe Reddit, prezentând chiar problema în video-uri şi poze. Există şi utilizatori care s-au întâlnit cu defectul la doar 10 zile după ce au cumpărat consola.

În general drifting-ul apare pe măsură ce trece timpul şi apare uzura thumbstickurilor, în special în jocuri solicitante cu acţiuni repetitive precum FIFA sau shootere. Drifting înseamnă că acel stick “trage” spre stânga sau dreapta, chit că tu îl îndrepţi în sus pentru că personajul tău să o ia drept înainte. Încă nu e clar dacă e o problemă care afectează un anumit lot de controllere sau e ceva inerent produsului, care apare inevitabil. Kotaku mai scrie şi că serviciul de suport de la Sony e copleşit şi foarte ocupat şi o să staţi pe linie sau în chat ceva vreme.

Vestea bună e că drift-ul e acoperit de garanţie, dar clienţii vor trebui să plătească pentru a livra controllerele către Sony pentru reparaţii. Ei vor plăti doar livrarea înapoi spre voi. DualSense a adus pe PS5 microfoane integrate, un port USB-C, feedback îmbunătăţit pentru apăsarea butoanelor trăgaci şi un corp ceva mai mare, dar care stă bine la ergonomie.