Parrot AR.Drone, mini elicopter controlat de iPhone + realitate virtuala

1
759

Daca doriti ca jocurile de pe PC sau console sa fie putin mai reale si sunteti fanii noii tehnologii numite “augmented reality”, avem gadgetul perfect pentru dumneavoastra. Pe numele sau Parrot AR. Drone, produsul este practic un elicopter dotat cu camere si conectat la un iPhone sau iPod Touch care interpreteaza imaginile primite cu ajutorul unui sistem de tip “augmented reality”.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Elicopterul Parrot genereaza propria sa retea WiFi in jur, la care se va conecta iPhone-ul sau iPod-ul touch, fara probleme. Datorita accelerometrului acestor terminale, AR.Drone va fi foarte usor de pilotat, fie inclinand telefonul in directia dorita sau folosind sistemul de control afisat pe ecran.

AR.Drone este un “quadricopter” fabricat din fibra de carbon si plastic ultrarezistent PA66, iar el vine cu MEMS (Micro-Electro-Mechanical Systems), procesare video, video streaming via o interfata moderna pe iPhone si un software de procesare a imaginii pentru sistemul “augmented reality”. AR.Drone foloseste o baterie de 1100 mAh pentru a zbura, care confera o autonomie de zbor de pana la 15 minute aparatului.

Elicopterul atinge 18 km/h si cantareste in jur de 400 de grame, iar el este insotit de numeroase jocuri pe iPhone, care transforma imaginea capturata de camera sa in dusmani virtuali, roboti, sau alte elicoptere Parrot in inamici care trag cu rachete virtuale. Astfel, o sesiune de multiplayer cu acest gadgeturi poate fi destul de amuzanta.

[via Twitter]