O nouă tehnologie AI a dronelor poate detecta comportamentul violent în mulţimi (Video)

0
820

Cum cuvântul cheie al acestor zile în România este „protest”, nu e de mirare că ne stârneşte interesul evoluţia în monitorizarea şi oprirea acestor fenomene de stradă. Ca atare aflăm că a fost creat un sistem de „Eye in the Sky”, pe bază de drone cu AI care pot detecta indivizii violenţi într-o mulţime.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Marea problemă cu camerele de filmat care împânzesc metropolele de pe glob e că nu pot distinge indivizii într-o mulţime. De aceea sunt prinşi aşa greu atentatorii uneori în marile oraşe. Dronele nu au această problemă, putând schimba unghiul de vizualizare şi ţintind mai uşor focalizarea pe un anumit individ. Iar acum AI-ul îi ajută să identifice şi mai bine pe cineva care face probleme.

Totul este în faza de test şi studiu deocamdată şi tehnologia ar putea fi folosită la festivalurile de muzică spre exemplu, la concerte, manifestări de amploare, proteste, pe stadioane sau acolo unde se adună o mare masă de oameni. Uneori doar câteva persoane violente pot face un întreg grup să degenereze în violenţă. Cercetătorul şef al acestui proiect, Amarjot Singh de la Universitatea din Cambridge afirmă că AI-ul are o precizie de 94% la identificarea poziţiilor violente ale corpului.

Dacă intră totuşi prea mulţi oameni în cadru, scade procentajul. Deocamdată s-a lucrat cu voluntari pentru a replica acele situaţii violente şi ei lăsau spaţii destul de mari între ei. Aveţi un clip demonstrativ mai sus, care nu are nimic din rapiditatea şi haosul unei situaţii reale, deci mai e de lucru. Şi cum rămâne cu dansurile şi mişcările care doar seamănă cu violenţa?

Mi se pare mai utilă recunoaşterea răpirii unei persoane din acel video.