Noul dongle Google Android TV e doar pentru dezvoltatori, vine cu suport 4K şi HDR

0
945

Se pare că zvonurile despre un nou dongle Android TV au fost total reale, doar că avem şi veşti proaste: e numai pentru dezvoltatori. Asta înseamnă că nu poate ajunge la utilizatorul de rând, deşi e foarte tentant, având suport 4K şi HDR.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe numele său ADT-2, acest produs a fost oferit cadou participanţilor de la conferinţa din Mountain View, Google I/O 2018. Nu va fi vândut către consumatori, deşi cred că măcar câteva unităţi tot ajung pe eBay. Noul dongle oferă o experienţă standard Android TV, la capitolul capacitate hardware. Vine cu un procesor AMLogic 905X, acelaşi care a fost folosit pe Amazon Fire TV 4K, dongle-ul Amazon din 2017.

E de asemenea acelaşi CPU folosit pe Xiaomi Mi Box, deci e arhi cunoscut. De remarcat că suportă grafică 4K 60 FPS şi HDR, deci oferă conţinuturi arătoase pe cele mai noi televizoare. La bordul său găsim 2 GB RAM şi 8 GB stocare. ADT-2 a fost creat special pentru dezvoltarea internă a platformei Android TV de către angajaţii şi partenerii Google.

Este un “reference design”, acum că Nexus Player e doar istorie. Va fi preluat şi de către operatori şi terţe părţi pentru propriile teste pe bază de Android TV. Practic pe viitor o companie ca ASUS, Lenovo să zicem, poate chiar Xiaomi poate produce ceva de gen inspirat de acest model. Pe de altă parte Google preferă să vândă Chromecasturi totuşi.

De remarcat că acest nou dongle Android TV vine şi cu suport pentru Google Assistant prin telecomandă Bluetooth cu microfoane integrate.