În vreme ce alte companii publică perioade de lansare pentru Jelly Bean, Motorola se mulţumeşte cu a oferi utilizatorilor de Droid RAZR în sfârşit actualizarea la Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Actualizarea a început să sosească întâi în Europa, se pare şi dacă sunteţi posesori de RAZR, vă invit să comentaţi pe această temă şi vă aştept cu feedback.

Publicitate

Actualizarea de software este disponibilă în versiunea 651.73.30.en.EU şi ocupa 153.3 MB, deci vă recomand o conexiune WiFi pentru ea. Întârzierea sosirii acestei actualizări ar fi fost pusă pe seama faptului că operatorul T-Mobile ar fi refuzat să aprobe update-ul pentru că ei doreau să personalizeze ROM-ul pentru acest smartphone. Google nu a permis acest lucru şi nici Motorola, fiind deţinuţi de către Google. De aici a rezultat un mic conflict, iar T-Mobile a cedat până la urmă.

Poate că ar trebui să ne gândim de 2 ori înainte să mai criticăm producătorii de telefoane atunci când întârzie să ne ofere actualizările software. E posibil ca ele să fie gata de mult, dar ca operatorii să pună beţe în roate, pentru a-şi implementa propriul bloatware între timp.