Momentul acela când pui “wow!” în titlu… dar merită cu desăvârşire. La urma urmei, când aţi văzut ultima oară lansat din senin un computer de gaming cu procesor 18 core şi 4 plăci grafice? Acer Predator Orion 9000 e fix o bestie de genul şi a văzut lumina zilei la IFA 2017.

Publicitate

Răcire pe lichid? Avem! Porturi PCI-e pentru 4 plăci grafice? Avem! 128 GB RAM? Avem! 44 TB stocare? Check! Predator Orion 9000 se foloseşte de noul procesor Intel Core i9 Extreme şi puterea celor 18 core-uri ale sale. Acer îşi trage inspiraţia din comunitatea de customizatori de PC-uri de gaming şi permite o deschidere la personalizare pentru placa de bază sau chiar şi pentru sistemul de răcire. E vorba despre IceTunnel 2.0 în acest caz.

Carcasa a fost special gândită pentru a separa şi împărţi componentele încât fluxul de aer să fie ideal. Aceeaşi carcasă suportă iluminare cu 16.7 milioane de culori RGB, pentru a păstra aerul flashy al unei bestii de gaming. Vom primi şi un panou transparent lateral, astfel încât haterii să admire cele 4 plăci grafice în acţiune. La interior se afla o meşă specială metalică, care va reduce interferenţa magnetică de la alte device-uri.

Are şi mânere acest PC pentru a fi transportat la următorul DreamHack sau BLP. Evident se împacă de minune cu setupurile multi monitor, cu rezoluţii 8K şi alte bazaconii de an 2022 să zicem. Tower-ul are ca preţ de pornire suma de 2000 de dolari, dar evident că asta nu înseamnă Core i9 şi 128 GB RAM din start… poate doar Core i7/ 16 GB RAM. Aparent primim şi rotiţe pentru că PC-ul să fie scos mai uşor de sub birou, sau din garaj, depinde unde îl ţineţi.

Apropo, în cazul în care vă întrebaţi plăcile grafice suportate pot fi AMD Radeon RX-uri VEGA sau GTX-uri 1080ti. Aşteptaţi monstrul să ajungă în Europa în noiembrie.

 • DeianStancu

  Cu i9 si 4 placi 1080Ti va trece de 6-7000 de euro lesne.

 • Radu Mihai Diaconu

  1080ti? de ce nu titan x direct

 • Radu Mihai Diaconu

  sa traca de 10000=)))

 • DeianStancu

  Ca nu merita diferenta de bani. Cu 4 Titan X pretul va ajunge spre 20.000 de euro si nu ajunge un singur procesor.
  Chiar si 4 Ti FE sunt gatuite de un Core i9, daca vrei un super sistem si ai saci pe post de buzunare, iti iei placa Workstation cu 2 sau 4 CPU socket si pui Xeon ca sa asiguri latime de banda la 4 monstri de placi video.
  Un i9 are abia are 44 PCI-Lanes si nu e suficient nici pentru 1 placa video uneori, daca mai ai si alte module instalate.

 • Pingback: Acer lansează în sfârşit Predator Orion 9000, PC de gaming cu răcire pe lichid, CPU 18 core()