Huawei colaborează cu creatorul de jocuri Netease pentru a dezvolta gaming-ul 5G în cloud

0
1124

Huawei a anunţat în această săptămână un parteneriat cu producătorul de jocuri NetEase şi nu e vorba doar despre titluri exclusive în App Gallery. E vorba despre o serie de proiecte care vor duce la dezvoltarea cloud gaming-ului pe bază de 5G.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Viitorul aparţine unor servicii ca Google Stadia sau GeForce Now, care aduc jocuri AAA cu grafică high end pe laptopuri chiar şi fără placă grafică sau telefoane mai modeste. NetEase e un gigant de gaming din Asia, listat la bursă, cu indice pe Nasdaq. A generat 2.4 miliarde de USD venituri nete pe primul trimestru din 2020. Huawei mai are proiecte de gen (cloud gaming, AI, VR, AR) şi cu Tencent. Aceştia din urmă au creat hitul PUBG Mobile, plus multe alte titluri apreciate în China şi internaţional.

Cât despre parteneriatul cu NetEase, rolul său este de a dezvolta cloud gaming-ul pentru piaţa chineză pentru început. Huawei pune la bătaie infrastructura, iar NetEase baza sa uriaşă de utilizatori şi jocuri de succes. Analiştii afirmă că tot mai multe companii de gaming apelează la Huawei pentru soluţii cloud gaming, Huawei având tehnologii avansate de cloud computing. Industria foloseşte în general arhitectura Google X86 sau pe cea ARM de la Huawei. În China Huawei domină totuşi.

Huawei şi NetEase au semnat un memorandum de colaborare anul trecut tot cu privire la cloud gaming. De atunci au făcut inclusiv teste cu ray tracing simulat în jocul “Love is Justice”. Reţineţi şi că NetEase s-a ocupat de lansarea lui StarCraft OI în China, de beta testing-ul Diablo III: Reaper of Souls, a licenţiat şi Minecraft Pocket Edition în ţara sa de baştină şi dezvolta mult aşteptatul Diablo Immortal pentru mobil. Au creat şi popularul Cyber Hunter, Knives Out, Life After şi seria The Room, dar şi Identity V.