Google Yeti ar fi un nou serviciu de streaming pentru jocuri, rival cu PlayStation Now; Vine şi o consolă nouă

0
783

Ideea de streaming de jocuri nu e deloc nouă, fiind aplicată de Sony de ceva vreme prin PlayStation Now. Un sistem de genul ar pregăti şi Google, sub numele de Google Yeti, care ar putea defini atât serviciul, cât şi consola de jocuri nouă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În cazul PlayStation Now putem juca jocuri pe care nu le avem stocate pe device, ci le jucăm direct din cloud prin streaming. Astfel posesorii de PS4 se puteau juca titluri de PS2 sau PS3 clasice, care nu se găseau de cumpărat în PS Store. Google vrea să ofere ceva similar prin Yeti, un serviciu prin care vei face streaming cu jocuri direct din cloud şi nu să le descarci pe device.

Cum Google are la dispoziţie o infrastructură uriaşă globală şi un cloud puternic, îl va pune la treabă cu această ofertă. Deocamdată marele G se află în faza de discuţii cu dezvoltatorii de jocuri. Am putea vedea şi ceva exclusivităţi şi portări şi având în vedere că ne ajunge epoca 5G din urmă, streamingul de jocuri nu ar trebui să fie o problemă pe viitor.

Şi NVIDIA are ceva de gen prin GeForce Now, dar în afară de acest serviciu şi cel Sony alte clone ale lor nu au avut succes. Yeti se dorea a fi lansat de Crăciun în 2017, dar nu a fost gata la timp. Google şi-a mai încercat norocul cu o consolă produsă de ASUS, Nexus Player, dar care nu s-a vândut bine deloc şi a fost casată rapid. Între timp produsele de gaming NVIDIA cu Android au avut ceva mai mult succes.

Preţul, formatul şi catalogul de jocuri vor da măsura acestui succes sau insucces.