Google Stadia vine oficial în România până la final de an

0
4119

Google Stadia, unul dintre cele mai mai servicii de game streaming din lume se va lansa în România până la finalul anului. Aflăm asta din două surse, de pe o parte Dan Cadar de la Zona IT (minutul 25) şi pe de altă parte prin 9to5Google. Avem şi alte detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Primele indicii despre extinderea lui Stadia apăreau în noiembrie, atunci când serviciul Google a împlinit un an de existenţă. De la debutul său din noiembrie 2019, Stadia a soist în 14 ţări din America de Nord şi Europa. E foarte importantă lansarea locală, pentru a putea avea servere cât mai aproape şi a limita pe cât posibil input lag-ul. Îmi amintesc şi acum că la primul demo din vara trecută era input lag chiar şi lângă sediul Google. În fine, revenind, ideea e că Google a confirmat prin teasere recente că va aduce Stadia în zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Asia), până la final de an.

Pe comunitatea Stadia Reddit a apărut o postare ce indică un update de TOS Stadia, realizat pe 1 decembrie 2020 şi care include 7 noi ţări europene: Cehia, Ungaria, Portugalia, Polonia, Slovacia, Elveţia şi…. ROMÂNIA! Acest serviciu de cloud gaming se laudă cu titluri AAA, pe care totuşi trebuie să le aveţi cumpărate pentru a le juca pe telefon, pe TV, via Chromecast sau pe tabletă şi PC-uri mai slabe. În condiţii ideale merge la 4K la 60 FPS, cu suport HDR. Trebuie să aveţi o conexiune Internet ţeapănă pentru astfel de performante, totuşi.

Pentru 4K HDR 60 FPS e nevoie de 35 Mbit/s, nu că asta ar fi o problemă în România, unde stăm bine la Internet. În Stadia veţi găsi atât noile jocuri Ubisoft Watch Dogs Legion şi Assassin’s Creed Valhalla, dar şi Cyberpunk 2077 după ce se lansează săptămâna viitoare. Serviciul Google are o variantă Founder’s Edition, cu Chroemcast Ultra, controller şi 3 luni de serviciu Pro la suma de 130 de dolari. Poţi avea serviciul Pro la 9.99 dolari pe lună, iar controllerele avute deja se pot conecta separat.