Gadgeturi controabile cu ajutorul privirii, acum in teste

0
774

De acum incolo gestul de a va da ochii peste cap nu va mai fi privit ca un semn de lipsa de respect, de vreme ce acesta va va permite sa schimbati melodia de pe playerul dumneavoastra portabil. Cel putin asta garanteaza o tehnologie „made in Japan” testata chiar acum.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Gadgetul inclus in aceste teste soseste sub forma unui soi de pereche de casti, care include chipuri si senzori. Acestea detecteaza curentul electric produs de miscarile ochilor utilizatorului, conform lui Masaaki Fukumoto, inginer al NTT DoCoMo.

Compania japoneza considera ca acest sistem reprezinta viitorul controlului telefoanelor mobile si metoda ideala de a opera cu jocuri video si de a naviga pe web. In cadrul unei demonstratii pentru cei de la Associated Press, cercetatorul Hiroyuki Manabe a purtat un headset de mari dimensiuni si acoperit cu fire, prezentand noua tehnologie.

In timpul experimentului, omul de stiinta a marit volumul unui player audio digital rotind privirea si a dat pe repede inainte o melodie miscand ochii de 2 ori catre dreapta. Tot un concept portabil a fost si un telefon cu forma unui inel si marimea unei mingi de ping pong. Daca utilizatorul isi introduce degetul in ureche, folosind acest telefon, sunetul va fi transportat sub forma de vibratii prin oasele sale pana la urechea interna, unde va redeveni sunet.

Toate aceste tehnologii vor redefini conceptul de portabilitate, facand joystickurile, tastele si chiar si touchscreenurile sa para demodate.

Sursa