Duelul gadgeturilor care iti permit accesul la continuturi HD: de la Netflix la Xbox

0
698

In cazul in care nu va surade ideea unui super proiector si a unui PC in sufragerie, puteti testa o serie de aparate speciale care aduc continuturile HD la indemana dumneavoastra, direct pe televizor. Printre acestea se numara si produsele celor de la Netflix, Vudu, Microsoft (Xbox), Apple si Amazon. Fiecare serviciu soseste cu un gadget special. Care este cel mai bun? Aflam in curand!

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Roku/Netflix

Gadgetul Roku a fost lansat recent prin Netflix si are nevoie de numeroase imbunatatiri, de vreme ce afiseaza imagini in standard definition, fara HD-ul promis. Avantajul sau major este serviciul cu care soseste, ce include 10.000 de filme „oldies”, in vreme ce filmele noi lipsesc din oferta sa. Aspect ratio-ul acestui device este de 4:3, dar exista si optiunea 16:9. Partea buna e ca acest gadget este foarte usor de folosit, fie conectat prin portul Ethernet sau WiFi.

Un alt plus este faptul ca Roku permite utilizatorului sa mearga pe repede inainte, ajungand chiar si la portiunea clipului video la care streamingul nu ajunsese inca. Pretul produsului Netflix? 100 de dolari si speram noi, in curand si o varianta HD.

TiVo si Amazon Unbox

TiVo HD si Series 3 suporta serviciile Amazon Unbox, oferind utilizatorilor o selectie de calitate de filme. Nu exista inca optiuni de filme HD, dar definitia standard functioneaza perfect in acest caz. Un alt avantaj este proaspat-anuntata oferta care include filme clasice Disney, dintre care unele disponibile la calitate HD.

Dezavantajul acestui sistem este procesul enervant de setup, care face trecerea prin optiunile lui TiVo si prin site-ul Amazon. Filmele inchiriate costa 3.99 dolari si 14.99 in cazul in care le cumparati. Filmele mai vechi sunt mai ieftine, dar majoritatea celor inchiriate trebuie vizionate intr-o luna, iar daca incepeti vizionarea aveti doar 24 de ore pentru a o termina.

Apple TV

Apple TV soseste in 2 variante, cu preturi diferite, modelul de 40GB costand 229 dolari, iar cel de 160GB 329 dolari. Serviciul inclus ofera peste 200 de filme HD vechi, care pot fi inchiriate la pretul de 4.99 dolari. Imaginea afisata are o calitate 720p, iar aparatul oferit de Apple suporta surround Dolby Digital 5.1.

Apple TV este foarte user friendly, dar nu permite vizionarea pe repede-inainte a unui film care nu a fost descarcat complet, spre deosebire de Netflix si al sau Roku. Avantaj? Apple TV face conexiunea intre PC si iTunes, permitand playbackul melodiilor pe un home theatre. Dezavantaj? Prea putine filme HD in oferta.

Xbox Live Marketplace

Daca sunteti posesorul unui Xbox 360, puteti folosi consola drept sursa dumneavoastra de filme HD. Downloadurile sunt rapide, iar filmele HD sunt gata de playback in doar cateva minute, cu o conexiune buna. Veti folosi puncte Microsoft pentru a cumpara filme, 500 de puncte valorand 6.25 dolari. Un film hit HD costa 480 de puncte la ora actuala, dar lista este destul de scurta. In plus sunteti obligati sa vizionati filmul in 24 de ore dupa descarcarea sa. Dezavantajul major este ventilatorul zgomotos al lui Xbox 360, care va strica experienta filmului.

Vudu

Ultimul aparat analizat este Vudu, un gadget care costa 280 de dolari si soseste cu cea mai buna interfata, dintre cele 5 aparate mentionate. Vudu include si o telecomanda perfect ergonomica si are un repertoriu decent de titluri HD, disponibile pentru inchiriere la preturi cuprinse intre 3.99 si 5.99 dolari. Calitatea imaginii nu impresioneaza in cazul lui Vudu, iar sincronizarea audio are unele probleme, in special daca folositi un output optic audio separat.

Acestea sunt cele 5 optiuni pe care le puteti adopta, daca nu doriti sa va aflati in ilegalitate, descarcand filme de pe torente sau cu ajutorul celebrului DC. Din pacate, putine dintre acestea sosesc cu servicii disponibile si in Romania, dar ramane intotdeauna optiunea de a cheltui cateva mii de euro pe un Blu-ray player, un home Cinema, un sistem audio si cateva filme Blu-ray.

Sursa