Amazon Alexa a început să râdă din senin pe boxele inteligente şi nimeni nu ştie de ce

2
1232

Boxele inteligente de la Amazon, dar şi asistentul virtual aferent Alexa au câştigat mult în popularitate prin apariţia în seriale ca “Mister Robot” sau “Saturday Night Live”, dar uneori ficţiunea bate realitatea. Alexa a ajuns subiect de ştiri în această săptămână când s-a aflat că asistentul virtual a început să râdă din senin, sinistru din boxe.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

O serie de clienţi Amazon au confirmat că boxele lor inteligente au început să redea râsul feminin în cele mai nepotrivite momente. The Verge, Buzzfeed şi alte site-uri mari au confirmat problema, citând cititori ai lor şi membri ai comunităţii. Se pare că încă de la finalul lunii februarie a început râsul creepy al lui Alexa. Acelaşi asistent a avut şi un picaj săptămâna trecută, atunci când Amazon Web Services au avut la rândul lor un downtime însemnat.

Aveţi mai jos un clip în care o boxă JBL emite acel râs, ce pare mai degrabă de copil, decât de om adult. După zile întregi de plângeri, Amazon a început să lucreze la un bug fix. Problema a fost semnalată şi pe Echo Dot, dar şi pe Amazon Echo şi alte terminale third party cu Alexa. Râsul apare fie din senin, fie ca răspuns la o solicitare de a stinge lumina.

Mulţi au început deja se gândească la inevitabila trezire a AI-ului şi revolta roboţilor, dar nimic violent nu a început vreodată cu un râs cristalin… asta până citeşti Stephen King. Amazon poate oferi actualizările pe terminalele sale automat, deci nici nu ne vom da seama când se aplică patchul. Eu am doar o singură nelămurire: Alexa râde DE noi sau CU noi?

Sursa foto