Amazon a creat un AI care poate citi milioane de pagini în câteva ore: Textract

0
900

Amazon are sute de miliarde de dolari de irosit pe experimente, teste şi tehnologii revoluţionare, iar AI-ul este pus la treabă serios de Bezos and co. Cel mai nou experiment al gigantului american se numeşte Textract şi este un AI care poate citi milioane de pagini în câteva ore.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Amazon ar fi deja gata să le ofere clienţilor săi acest Textract, un sistem de recunoaştere optică a caracterelor, în varianta next gen. Poate extrage text din documente, aşa cum arată şi numele său. Amazon se laudă că acest sistem poate identifica diferite formaturi de documente şi conţinutul lor şi le poate procesa aşa cum e nevoie.

Scopul său a fost de a recunoaşte text din tabele şi în special documente şi chitanţe. E util şi pentru firmele de contabilitate şi giganţii din logistică. Sunt generate apoi date structurate care nu au nevoie de aport uman. În general sistemele de recunoaştere optică a caracterelor afişează rezultate amestecate, care nu au prea mult sens, când lucrezi cu tabele, formulare şi text.

Companiile sunt deseori nevoite să extragă datele manual, ceea ce costă bani şi timp. Textract lucrează cu milioane de pagini în câteva ore şi scade dramatic costurile de procesare a documentelor. Ştiţi acel moment în filmele cu avocaţi în care cineva zice “te voi îngropa în hârtii”? Sau mişcarea în care un avocat trimite mii de cutii cu documente înainte de proces să încurce adversarul… Acum asta nu mai e o problemă, având un Textract care poate scana şi citi tot, găsind fix ce îţi trebuie.

Textract poate recunoaşte nume, CNP-uri şi poate transfera tot sub formă de PDF-uri sau spreadsheet-uri. Deocamdată serviciul e disponibil doar în SUA.