2 noi inventii care asigura invizibilitatea

0
657

Oamenii de stiinta au dat lovitura din nou, creand 2 metode de acoperire cu un strat invizibil a obiectelor si persoanelor. Inventia reprezinta un mare atuu pentru optica si industria telefoniei mobile, dar evident si pentru industria militara.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Deocamdata doar obiecte microscopice au fost facute invizibile, prin curbarea luminii in jurul acestora. Conform cercetatorilor de la Universitatea California-Berkeley, obiectele sunt bazate pe metamateriale, in special cele cu suprafate gaurite. Gaurile sunt mai mici decat latimea undelor de lumina vizibile, avand deci un diametru de mai putin de 0.000015 cm.

Printre prototipurile testate pana acum se numara o plasa de nanofire de argint, fiecare dintre acestea fiind de 10.000 de ori mai subtire decat un fir de par uman, dupa cum ne informeaza revista Science. Echipa de oameni de stiinta a testat obiectul in conditii de iluminare standard sau cu infrarosu, afirmand ca prototipul curbeaza lumina rosie din orice unghi mult mai eficient decat in cazul precedentelor teste.

Cealalta inventie, care si-a facut aparitia in aceasta saptamana in revista Nature este bazata pe o retea de 21 de microbare de argint si fluorura de magneziu, cu aceleasi dimensiuni ca si cele din cazul prototipului de mai sus. Cercetatorii au descoperit ca obiectul curbeaza razele infrarosii in jurul retelei.

Sursa