Tesla Model 3 vine cu o cameră în oglinda retrovizoare, ţintită spre şofer şi cu multiple scopuri

0
925

Chiar dacă Tesla Model 3 a fost un automobil întors pe toate părţile în ultimele zile, de abia acum au început să răsară şi câteva curiozităţi şi funcţii neglijate. Spre exemplu, ştiaţi că există o cameră îndreptată spre şofer şi integrată în oglinda retrovizoare? Noi abia am descoperit-o şi încercam să o disecăm mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Unii s-au grăbit să afirme că este o cameră de spionaj şi alţii că e doar un şurub. Se discută şi despre recunoaştere facială sau chiar autentificare în diferite servicii integrate la bord sau chiar în reţele de socializare. Tesla a confirmat că există o asemenea cameră pe Model 3, subliniind şi că încă nu este activă. Va deveni activă odată cu actualizări software viitoare.

Mai există soluţii similare şi pe alte automobile moderne, precum Cadillac CT6. Experţii în domeniul şofatului autonom afirmă că această cameră e vitală pentru a atinge un nivel mai ridicat de autonomie a şofatului, nivelul 3 mai bine zis. Astfel se va putea monitoriza implicarea şoferului în experienţa de condus. Deocamdată Tesla se află la nivelul 2 de autonomie, iar pe viitor se merge până la nivelul 3 sau chiar 5, peste câţiva ani.

Mă gândesc şi la alte funcţii ale camerei, care poate preveni accidente, dacă observă că vă fuge privirea sau vi se face rău spre exemplu (lucru semnalat de expresia facială). E utilă acea cameră şi pentru serviciile de ride sharing din viitor, pentru a monitoriza ce face un pasager într-un taxi autonom să zicem. Şi lista continuă şi continuă, deci utilitatea camerei e clară.