Sony Xperia Z primește Android 4.2.2 începând de astăzi!

0
554

Anunțat în urmă cu ceva timp la CES 2013, Sony Xperia Z a dat tonul generației de smartphone din 2013. Puteți găsi un review detaliat al terminalului pe mobilissimo.ro, unde telefonul a obținut un scor total de 8,5 din 10, plusând prin OS si UI și având ca puncte slabe ecranul ce nu se ridică la nivelul celui de pe GS4 sau HTC One și camera, unde se mai puteau face îmbunătățiri, mai ales la aplicația acesteia.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

sony_xperia_z_large

De astăzi este disponibilă mult așteptata actualizare către Android 4.2.2, dar prioritate la update vor avea terminalele achiziționate la liber. Pentru cei ce au achiziționat telefonul la abonament, depinde de operatorul de telefonie cât de repede va fi oferit update-ul.

Printre noutățile aduse de această actualizare, se numără suportul pentru widget-uri in lockscreen si câteva schimbări minore la nivel de interfață.

Ca dotări, Sony Xperia Z dispune de un ecran Full HD TFT touch de 5 inch, un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon S4 Pro tactat la 1,5 GHz, 2 GB de ram, iar ca accelerator grafic avem parte de Adreno 320. Alte dotări includ o cameră de 13.1MP, capabilă de filmare Full HD la 30 fps, 16 GB de memorie internă cu posibilitate de extindere printr-un card Micro SD plus o cameră frontală de 2.2 MP. Telefonul beneficiază de 3G cu HSPA, LTE, WiFi, DLNA, GPS, Glonass, Bluetooth 4.0 şi NFC. Bateria terminalului este una de 2330 mAh ce poate oferi lejer peste 1 zi te utilizare medie.

Terminalul este foarte pretențios, oferind o carcasă din sticlă ce este un magnet pentru amprente si praf. Ecranul este rezistent la zgârieturi, iar telefonul poate fi scufundat in apă de până la 1m timp de 30 de minute.

Sony Xperia Z este un telefon pretențios, elegant, stilat, destinat în special oamenilor ce știu să aibă grijă de un device atât de prețios, care de azi înainte va beneficia de experienţa oferită de Android 4.2.2, ce include noua zonă de notificări și abilitatea de a customiza lockscreen-ul cu diverse widget-uri.