Seria Samsung Galaxy S21 – Iată toate detaliile despre designul, specificațiile, prețurile și lansarea noilor modele

0
2632
Seria Samsung Galaxy S21
Seria Samsung Galaxy S21 - Iată toate detaliile despre designul, specificațiile, prețurile și lansarea noilor modele

Lansarea noii serii de flagship-uri Samsung Galaxy S21 pare-că se apropie cu pași repezi. Prin intermediul site-ului soră, mobilissimo.ro am putut vedea astăzi prima fotografie reală cu modelele Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra. Acum vedem randări ultra-realiste a întregii game realizate după asemenea terminale de test. Astfel, avem confirmate specificațiile, cât și designul și culorile noului lineup.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Randările 3D au fost create de către designerul Snoreyn în parteneriat cu publicația olandeză LetsGoDigital. După cum spuneam mai devreme, acestea au fost concepute după modelele reale ale noilor terminale a căror imagini nu pot fi publicate din cauza riscurilor de dezvăluire a sursei. În plus, aflăm și materialele folosite în producția noilor smartphone-uri.

Sticlă sau plastic?

Zvonurile sunt confirmate, Galaxy S21 și Galaxy S21 Plus vor avea carcase de plastic, la fel ca Galaxy S20 FE și Galaxy Note 20. Galaxy S21 Ultra va fi singurul telefon din noua gamă cu sticlă pe spate. Acest model va avea și sticla mată, similară cu cea regăsită pe Galaxy Note 20 Ultra. Plasticul nu este considerat cel mai premium material, însă are avantajul de a fi ușor. În plus, oferă și mai multă rezistență comparativ cu sticla care se poate sparge.

Samsung Galaxy S21

Culorile sunt confirmate

Tot prin intermediul site-ului nostru soră am aflat în trecut despre culorile disponibile pe noua serie. Astfel, prin randările de astăzi culorile sunt confirmate. Galaxy S21 Ultra va fi disponibil la lansare în două culori: Phantom Black și Phantom Silver (negru și argintiu).

Galaxy S21+ va avea și o variantă Phantom Violet, pe lângă negru și argintiu. Pentru modelul compact, Galaxy S21 ne putem aștepta la toate culorile disponibile mai sus + Phantom Pink (roz), exact ca în imaginea de mai jos. Totuși, unele variante pot fi exclusive pentru câteva regiuni.

Specificații complete pentru seria Samsung Galaxy S21

Noile smartphone-uri ar trebui să vină cu procesoarele Exynos 2100 și Snapdragon 888 (pentru unele regiuni). Avem de-a face cu ecrane super AMOLED de 6.2 inch, 6.7 inch și respectiv 6.8 inch. Toate modelele vor dispune de refresh rate de 120Hz, însă Galaxy S21 Ultra vine cu refresh rate adaptiv și ecran LTPO.

Galaxy S21 va avea o baterie de 4.000 mAh, Galaxy S21+ 4.800 mAh, în timp ce Galaxy S21 Ultra ajunge la 5.000 mAh. Cât despre camere, confirmate chiar astăzi, Galaxy S21 și Galaxy S21+ dispun de același setup triplu în spate: Ultra wide 12 mpx, Principală 12 mpx și telephoto 64 mpx.

Galaxy S21 Ultra este camera-phone-ul companiei, acesta are un setup quad în spate. Senzorul principal este de 108 MP, a doua generație a senzorului regăsit pe Galaxy S20 Ultra sau Note 20 Ultra. De asemenea, modulul va include un senzor ultrawide regăsit și pe S21 și S21+, dar trece la doi senzori telephoto care oferă zoom 3x, respectiv 10x. Vom vedea și un senzor laser pentru autofocus, care ar trebui să rezolve problemele de focalizare întâlnite pe Galaxy S20 Ultra și un bliț dual-LED. Ne așteptăm ca Samsung să includă și 100x Space Zoom pe acest model. Totodată, acest model ar trebui să aducă și suport pentru S-pen.

Prețuri și o posibilă dată de lansare

Galaxy S21 Unpacked

Avem detalii și despre prețurile noului lineup, care ar trebui să fie mai mici față de cele practicate pentru seria Galaxy S20. Acestea sunt prețurile așteptate odată cu debutul noilor telefoane:

  • Galaxy S21: 850 – 899 USD
  • Galaxy S21+: 1050 – 1099 USD
  • Galaxy S21 Ultra: 1250 – 1299 USD

Recent a apărut chiar și o posibilă dată la care ar trebui să vedem noile terminale Samsung, însă aceasta rămâne să fie confirmată. Se presupune că seria Samsung Galaxy S21 urmează a fi lansată pe 14 ianuarie.