Panasonic prezintă Lumix G90, un nou aparat foto digital mirrorless, compact şi rezistent

0
779

Panasonic a prezentat în această săptămână un nou aparat foto digital mirrorless, modelul Lumix G90. Acesta este un model compact şi rezistent, care oferă mobilitate celor care călătoresc mult. E gândit atât pentru fotografiere, cât şi pentru captură video. La bord se află un senzor Digital Live MOS de 20.3 megapixeli fără filtru low pass.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Există şi un procesor Venus Engine, care oferă o precizie sporită la captură şi o naturaleţe crescută a culorilor. Printre dotările noului venit se numără şi un stabilizator de imagine dual pe 5 axe de generaţie a doua. Acesta va corecta neclaritatea imaginilor, permiţând o compensare a fotografiilor până la 5 rapoarte f-stop.

Se vor combina sistemele OIS şi BIS pentru a oferi o stabilizare îmbunătăţită. Panasonic Lumix G90 filmează în 4K şi poate fi văzut ca un aparat hibrid, cu design compact şi rezistent. Sistemul Contrast AF cu tehnologie DFD (Depth From Defocus) vine cu o viteză şi precizie crescută, prin schimbul de semnale digitale între cameră şi obiectiv de 240 cps.

Carcasa acestui aparat este gândită pentru operarea cu o singură mână, iar aparatul foto vine şi cu caracteristică OLD LVF (Live View Finder), cu o rezoluţie de 2.360.000 de puncte şi o capacitate de mărire de aproximativ 1.48x/0.74x. Există şi un display posterior cu unghi liber de 3 inch şi cu rezoluţie de 104000 de puncte. Oferă control tactil.

Filmările e pot face în 4K la 25p sau 24p, iar Lumix G90 are şi ieşire HDMI cu proiectarea imaginilor în timp real. Există aici şi funcţia Post Focus, cu care puteţi selecta zona focalizată chiar şi după fotografiere, cum vedem la smartphone-uri. Aşteptam acum şi un preţ pentru România şi o dată de lansare.