Noua generație de procesoare AMD vor fi suportate și de plăcile de bază mai vechi

0
1704
Noua generație de procesoare AMD vor fi suportate și de plăcile de bază mai vechi

Un mare avantaj al companiei AMD, când vine vorba de procesoare, este compatibilitatea celor mai noi serii și cu plăci de bază mai vechi. Același lucru se întâmpla și cu noua serie Ryzen 5000 bazată pe arhitectură Zen 3.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

După cum chiar producătorul a promis, multe plăci de bază mai vechi din seria AMD 500 vor putea folosi noile cipuri Ryzen 5000. Acestea necesită, totuși, o actualizare a BIOS-ului. Site-ul german ComputerBase a listat toate plăcile de bază compatibile, iar link-urile către actualizări se află în rândurile de mai jos.

Unele plăci de bază chiar mai vechi, din seria AMD 400, vor primi, de asemenea, actualizări pentru a suporta procesoarele de nouă generație. Însă, conform AMD, acest lucru nu se va întampla până la începutul anului 2021.

Deținătorii de plăci de bază din seria AMD 500 ar trebui să își actualizeze BIOS-ul la AGESA v2 1.0.8.0 , AGESA 1.1.0.0 sau o versiune ulterioară pentru acceptarea noilor procesoare ce se lansează pe 5 noiembrie.

Amintiți-vă, totuși, că actualizarea BIOS-ului unei plăci de bază ar trebui să fie făcută cu atenție, numai de către persoanele care știu ce fac și după realizarea unui backup cu toate datele importante.

Upgrade mai simplu


Faptul că deținătorii de plăci de bază AMD existente vor putea schimba pur și simplu procesorul actual cu un nou cip Ryzen 5000 este extrem de util. Acest lucru înseamnă că procesul de upgrade devine semnificativ mai ușor. Simpla schimbare a procesorului este un proces ce nu necesită mult timp. De asemenea, face ca upgrade-ul să fie cu mult mai accesibil, deoarece nu trebuie să plătiți pentru o nouă placă de bază.

Acesta conferă producătorului AMD un adevărat avantaj. Când competitorul direct, Intel, dezvăluie o nouă generație de procesoare, de obicei veți avea nevoie și de o nouă placă de bază. Se pare că AMD continuă tradiția, acesta a devenit deja un atuu pentru producător și sperăm ca acest lucru să nu se schimbe.

Dacă aveți oricare dintre plăcile de bază de mai jos și doriți să faceți upgrade la un procesor AMD Ryzen din seria 5000, asigurați-vă că aveți firmware-ul instalat, dar, așa cum am menționat, nu uitați să fiți atenți la actualizarea BIOS-ului!

 PLĂCI DE BAZĂ – ASUS 

PLĂCI DE BAZĂ ASROCK

 PLĂCI DE BAZĂ BIOSTAR 

 PLĂCI DE BAZĂ GIGABYTE 

 PLĂCI DE BAZĂ MSI