Microsoft Quantum Network devine oficial, iar compania pariază serios pe quantum computing

0
1206

Quantum Computing este viitorul, chiar dacă această ramură se află încă la începutul dezvoltării sale. SUA şi China se tot duelează în computere cuantice cu tot mai multă putere de procesare, iar acum şi Microsoft intră în joc prin lansarea lui Microsoft Quantum Network. Ce este acest proiect aflaţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Microsoft Quantum Network este o reţea de organizaţii şi indivizi, disponibilă la nivel global şi care lucrează împreună pentru avansarea tehnologică a quantum computing-lui. Anunţul cu privire la fondarea reţelei a fost făcut în această săptămână. Membrii săi vor colabora cu Microsoft pentru a realiza studii şi cercetări, dar şi crea aplicaţii de quantum computing, plus hardware special cu acces la un Quantum Development Kit.

Se oferă şi acces la servicii Azure, workshop-uri, echipe de experţi şi algoritmi dedidcati. Microsoft vrea să crească forţa de muncă din zona computing-ului cuantic. Iniţiativa este segmentată în următorul mod:

  • Microsoft Quantum Netwrork Startups
  • Microsoft Quantum Network Affiliates
  • Quantum Exchange Centers
  • Microsoft Quantum Network Developers

Sunt incluse aici startupuri invitate să colaboreze cu Microsoft, parteneri şi afiliaţi, dar şi hub-uri de excelenţă ştiinţifică a universităţilor. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu Quantum Computing, trebuie spus că ideea de “calculator cuantic” este diferită de cea a unei maşinării pe bază de tranzistori, precum calculatoarele actuale.

Calculatorul cuantic se bazează pe fenomenele de superpoziţie şi entanglement. În loc să folosească biţi, un device de acest tip foloseşte qubiţi, care pot fi 1, 0 sau orice superpoziţie cuantică a acestora, care permite efectuarea unui număr mult mai mare de operaţii decât maşinăriile binare.