Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

Ideea achiziției unui super-car vine la pachet și cu gândul la achiziția de elemente extra, unul precum jantele să spunem. În cazul lui Porsche 911 Turbo S Exclusive Series se oferă opțional o pereche de jante din fibră de carbon ce vor scoate din buzunarul doritorului nici mai mult, nici mai puțin de 18.000 dolari.

Publicitate

Raportată la prețul de 257.500 dolari al automobilului, această sumă parcă nu mai sună atât de piperată, dar totuși vorbim despre bani care ne-ar aduce în schimb o mașină nou-nouță. Doar 500 persoane vor putea pune mâna pe un asemenea Porsche, acesta fiind numărul de unități pe care compania îl va produce.

Porsche 911 Turbo S

Jantele cu princina nu ar fi unele clasice din fibră de carbon și asta pentru că Porsche este primul producător auto ce folosește un proces mai complicat prin care fibra de carbon este într-un fel împletită la realizarea jantelor. Acestea sunt cu până la 20% mai ușoare și cu 20% mai rezistente decât jantele clasice din aliaj metalic.

În clipul de mai sus puteți vedea cum Porsche realizează aceste jante folosind mașini uimitoare și un proces ce necesită o atenție sporită din partea inginerilor pentru a se asigura o calitate de excepție.