Daniel Dines (UiPath), alături de Early Game Ventures, investește 2.5 milioane de dolari în FameUp, aplicația care permite utilizatorilor Instagram să facă bani

0
1670
Daniel Dines

Probabil ați auzit de Daniel Dines, fondatorul UiPath, startup-ul românesc care a fost listat la bursa din New York. Ei bine, fondul de investiții Early Game Ventures, alături de acesta și Marian Dinu (Country Managing Partner la DLA Piper) au investit 2.5 milioane de euro în startup-ul FameUp. Aceasta este o platformă mobilă dedicată influencerilor cu cel puțin 500 de urmăritori pe Instagram. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

FameUp permite utilizatorilor aplicației Instagram, cu cel puțin 500 de followeri să facă bani promovând diverse brand-uri. În curând aceasta se va adresa și utilizatorilor Facebook și TikTok. Tranzacția de 2.5 milioane de euro a fost asigurată juridic de către echipa DLA Piper, formată din Cristina Bucur și Ciprian Frandeș.

Ionuț Pătrășcoiu, fondator și CEO al FameUp, a declarat:

“FameUp este o platformă deschisă oricui, nu doar vedetelor. Dăm astfel posibilitatea şi celor cu un număr mic de urmăritori pe platformele sociale Instagram, Facebook sau Tik-Tok să participe la campanii de promovare şi să câştige un venit important. Din această perspectivă, startup-ul nostru face parte din ceea ce se numeşte the gig economy, alături de alte companii din tehnologie precum Uber, AirBNB sau Glovo”

FameUp

Momentan aplicația este disponibilă în variantă beta pe App Store și Google Play. Ionuț Pătrășcoiu a declarat că ideea unei astfel de aplicații a apărut în urma discuțiilor cu Daniel Dines. Se pare că acesta îl consideră un mentor pe CEO-ul UiPath.

Early Game Ventures (EGV), pe de altă parte, este un fond de investiții cu capital de risc (venture capital). Acesta este finanțat cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020 și cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.