Elon Musk vrea să îşi trimită propriul automobil Tesla în orbita planetei Marte; Iată cum!

0
1542

Pentru că Elon Musk nu mai fusese subiect de ştiri de câteva zile sau săptămâni bune, a decis să intre din nou în fluxul nostru informaţional cu o trăznaie. E vorba despre intenţia de a îşi trimite automobilul Tesla Roadster în spaţiu.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

SpaceX Falcon Heavy, cea mai puternică navetă cu rachete a companiei urmează să fie lansată până la final de an, cu o încărcătură inedită la bord. E vorba depsre automobilul Tesla Roadster al lui Musk, pe nuanţa „Midnight Cherry”, care la lansare va difuza la volum maxim melodia „Space Oddity” a lui David Bowie. Destinaţia navetei? Planeta Marte, sau mai bine zis orbita sa.

Conform lui Musk, dacă totul merge bine, atunci vehiculul său personal ar putea să se afle în orbita Planetei Marte pentru 1 miliard de ani. Simpaticul CEO se cam contrazice, pentru că o bună perioadă de timp a afirmat că decolarea navetei va avea loc la început de 2018. O aprindere de test va avea loc înainte de finalul anului, dar o decolare? Nu ştim sigur…

Cert e că dacă aprinderea celor 27 de motoare Merlin simultan merge fără cusur, atunci peste câteva săptămâni naveta va părăsi Terra. Falcon Heavy este o navetă foarte importantă, pentru că va fi vitală pentru transportarea oamenilor în spaţiu şi pe Marte în primă fază. La finalul anului viitor ar trebui să vedem un SpaceX Falcon Heavy decolând spre Lună cu doi turişti pe o capsulă Dragon 2. Aceştia ar trebui să viziteze Luna, pentru a reveni apoi pe Pământ.