Mercedes-Benz prezintă EQA, crossover electric din zona entry-level cu autonomie de 426 km

0
2050

Astăzi avem parte și de o lansare importantă în zona auto, cea a lui Mercedes-Benz EQA – un crossover electric din zona entry-level a brandului. Acesta vine ca rival pentru Tesla Model Y, VW ID.3 sau KIA e-Niro și va fi disponibil din primăvară în Europa. Ce ne rezervă acest model, detalii despre dotări dar și echipări aflați din rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Un prim detaliu pe care trebuie să îl știți este acela că Mercedes va oferi inițial doar o singură versiune numită EQA 250. Aceasta dispune de un pachet de baterii de 66.5kWh și un singur motor electric amplasat pe axul față. Se ajunge la 188 cai putere astfel și la un cuplu de 375Nm. Consumul electric combinat va fi de 15.2 – 16.1 kWh/100 km iar emisiile de CO2 sunt desigur 0 g/km.

Mercedes-Benz EQA

Ni se promite autonomie de 426 km (486 km NEDC), accelerare de la 0 la 100 km/h în 8.9 secunde. Viteză maximă este limitată la 160 km/h. Ulterior vor fi introduse și alte modele cu putere de până la 268 cai putere, cuplu de 500Nm și 5 secunde necesare pentru a atinge 0-100 km/h. Va exista și un model mai eficient cu autonomie de 500 km. Cât despre varianta EQA 250, aceasta se va alimenta de la 10 la 100% în 5 ore și 45 minute de la o stație domestică sau publică (AC). Folosind o stație rapidă de încărcare de 110kW se ajunge de la 10 la 80% în doar 30 minute.

Design Mercedes-Benz EQA

Pe partea de design aflăm că EQA este bazat pe o platformă modificată a actualei platforme folosite de GLA și A-Class. S-a umblat și la caroserie pentru a atinge un coeficient de rezistență de 0.28. Această rezistență redusă la vânt care se traduce într-o eficiență ridicată. Ca elemente vizuale vedem grila frontală vopsită în negru glossy, farurile full LED care sunt legate de o bandă orizontală din fibră optică. Apare și stopul LED cu o nouă semnătură vizuală.

Mercedes-Benz EQA

Cumpărătorii vor putea alege jante din aliaj ușor cu design bi sau tricolor, de până la 20 de inch și cu accente rose-gold sau albastre. Vor exista 3 nivele de echipate și anume: Progressive, Electric Art și AMG Line. Echiparea de bază include tapițerie din piele ecologică, scaune ajustabile electric. Are și volan sport din piele, sistem de iluminare ambientală și hayon electric.

Pe varianta Electric Art primim bord cu retroiluminare, logo-uri EQA iluminate pe praguri, jante de 18 inch cu 10 spițe. AMG Line vine cu un set de jante unice pe 18 inch, pedale din oțel inoxidabil, scaune sport și branding AMG pe multe elemente. Toate variantele vor include sistemul de infotainment MBUX. Doar că modelul de bază aduce 2 display-uri de 7 inch, iar celelalte variante câte 2 display-uri de 10.25 inch.

Preț și disponibilitate

Așa cum spuneam și în introducere, pentru început Mercedes-Benz va comercializa doar modelul EQA 250. Aceste este așteptat să debuteze în Europa chiar în primăvara acestui an la un preț de pornire de 47.000 euro.