Mega scăpare Microsoft Surface: Surface Pro 7, Surface Laptop 3 în randări, plus un model ARM şi unul cu ecran dual

1
732

Mâine, pe 2 octombrie este ziua zero pentru Microsoft, care a pregătit cel mai important eveniment hardware din ultimul an. E dedicat gamei Surface şi am putea avea câteva premiere interesante la New York. Până acum era bătut în cuie doar Surface Pro 7, dar tocmai au apărut scăpări care indică faptul că vine şi un Surface Laptop 3, o tabletă ARM şi chiar un device cu două ecrane, inspirat de proiectul Surface Phone. Aproape toate au primit scăpări în randări de la Evan Blass, pe care le disecăm mai jos.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Hai să vedem cum stăm cu Surface Pro 7 şi versiunile derivate!

Surface Pro 7

Fără discuţii starul showului este tableta convertibilă de la Microsoft, ediţia nouă. Surface Pro 7 nu ar trebui să aducă prea multe schimbări faţă de predecesor, la nivel estetic cel puţin. La interior e altă poveste totuşi. Se pare că vom avea procesoare Intel de generaţie a zecea, cu arhitectură Ice Lake. Se porneşte de la o versiune cu 4 GB RAM şi 128 GB stocare SSD şi se ajunge la una cu 16 GB RAM şi 512 GB stocare.

Procesoarele merg până la Core i7 şi pornesc de la Core i3 de această dată, nu m3. Se pare că vom avea şi un accesoriu, tastatura mai subţire şi cu un conector USB-C în loc de Mini DisplayPort.

Surface 7

Surface 7 ar fi numele variantei ARM de Surface Pro 7. Ar urma să vină cu conectivitate 4G LTE, procesor ARM, probabil un Snapdragon, dar şi preţ mai mic. Vrea să fie un rival pentru iPad Pro, pornind de la 900 de dolari. Ar trebui să aibă muchiile ecranului mai subţiri, un corp mai uşor şi mai subţire în talie decât Surface Pro 7. Nu cunoaştem şi alte specificaţii din păcate, dar îmi imaginez că tot 4 GB RAM şi 128 GB stocare e punct de plecare şi aici.

Mă aştept la o autonomie excelentă, judecând după cum au stat modelele cu Windows on ARM.

Surface Laptop 3

O scăpare de ultim moment de la Evan Blass, Surface Laptop 3 ar trebui să fie un laptop high end al celor de la Microsoft, ajuns la generaţia a treia. Aici nu ar trebui să se zgârcească şi vom vedea ecrane de 13 şi 15 inch. Procesoarele Intel de generaţie a zecea sunt la posturi, 16 GB RAM sau chiar mai mult ar trebui să fie printre dotări, iar designul va fi unul subţire, cu acea balama atât de apreciată.

Şi aici vom avea porturi USB-C, iar materialul Alcantara dispare de pe laptop. Mă aştept la rezoluţii 2K, baterii generoase şi materiale premium, cu accent pe magneziu.

Centaurus

Momentul de “one more thing” de la evenimentul Surface ar fi bătut în cuie pentru un dispozitiv pliabil. E inspirat şi derivat din Surface Phone, Project Andromeda, Centaurus şi Courier. În mare este o tabletă cu două ecrane de 9 inch, care se deschid şi închid ca o carte. Rulează Windows Core OS şi nu avem randări sau specificaţii. Mă aştept la dotări similare cu tableta Windows on ARM.

Microsoft ar oferi fie acelaşi conţinut pe ambele ecrane, fie multitasking avansat, cu mail pe un ecran şi Excel pe altul de exemplu. Un ecran ar fi tastatura şi trackpad-ul, iar altul afişajul. Sună a Lenovo Yoga Book dacă mă întrebaţi pe mine. Posibil că produsul să ajungă totuşi în magazine abia în 2020.