Maybach ar putea să producă maşini sub brand propriu din nou

0
1100

Maybach nu o ducea prea bine cu ani în urmă, iar brandul a fost cumpărat şi reînviat de către cei de la Daimler. A revenit pe piaţă cu limuzine sub brand propriu, dar apoi s-a mulţumit să îşi împrumute experienţa unor modele Mercedes. Se pare că Maybach ar putea să producă din nou vehicule unice sub brand propriu.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Informaţia vine de la şeful Daimler, Dieter Zetsche, citat de Autocar. Dorinţa gigantului german este ca Maybach să fie de sine stătătoare, după modelul celor de la AMG. Aceştia din urmă reprezintă divizia de “performanţă” a companiei, separată de Mercedes-ul principal şi integrează şi Maybach. Dacă în ultimii ani nu prea am mai văzut limuzine sub acest brand, am apreciat totuşi concepte precum Vision Maybach Ultimate Luxury (crossover) sau un coupe Vision Maybach 6.

Ele pot oferi indicii cu privire la strategia viitoare a companiei şi nu doar Maybach, ci întregul Daimler. Spre exemplu crossover-ul de mai sus a reprezentat un preview pentru următoarea generaţie de Mercedes GLS, în vreme ce Vision Maybach 6 ar urma să fie transformat într-un model şi mai high class decât S Class coupe şi cabrio.

Conceptele erau totuşi diferite faţă de Maybach 57 şi 62, limuzinele lansate de brand ulterior. Daimler vrea să dea atacul la limuzinele britanice apreciate în acest moment, precum Bentley Flying Spur sau Rolls Royce Ghost. Până să revină Maybach în prim plan se mulţumeşte să producă versiuni super deluxe pentru Mercedes-uri S Class, iar viitorul GLS îi va resimţi influenţele, ca şi un potenţial nou G-Class.