Idee genială la nemţi: animale de circ înlocuit cu holograme (Video)

0
889

Dacă tot am înlocuit marii rockeri care au trecut în nefiinţă cu holograme, putem face asta şi cu animalele de circ, corect? Acesta pare a fi raţionamentul unui circ din Germania, care a decis să nu mai folosească animale în carne şi oase.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Practica de a pune animale să facă trucuri pentru amuzamentul plătitorilor de bilete este depăşită de vreme, ce e drept. Tratamentul animalelor de circ e deja controversat, aşa că e cazul să se facă o schimbare. Circul Roncalli din Germania se afişează cu cai, elefanţi, tigri şi lei, dar doar sub formă de holograme de înaltă definiţie, aşa cum vedeţi mai jos.

Compania de circ a început să renunţe la animale în show-urile sale încă din 2017, dar hologramele sunt ceva nou. Roncalli colaborează cu o firmă numită Bluebox, care a instalat un display holografic construit de Optoma. 11 dispozitive Optoma compun acest sistem, care aduce mai mult a Cirque du Soleil sau un show de 3D mapping.

Imaginile proiectate par să fie 3D, iar cascadoriile animalelor sunt şi mai spectaculoase în acest mod. Cei mici pleacă acasă la fel de încântaţi şi nimeni nu este rănit sau chinuit. Nu ştim în ce măsură această abordare va învia circurile, dar măcar e cu un scop nobil: protejarea animalelor pe cale de dispariţie.