Fujifilm lansează un aparat foto foarte capabil pe partea de filmare: X-H1, cu stabilizare pe 5 axe

0
1051

În ziua de azi am văzut multe aparate foto flagship care sunt foarte capabile şi când vine vorba de captură video. Cel mai nou model de genul este Fujifilm X-H1, care vine cu suport Cinema 4K şi stabilizare pe 5 axe. Aflăm ce ne aduce şi la ce preţ mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest flagship este un mirrorless APS-C, care e bun atât la fotografiere, cât şi la filmare. Vine cu un senzor de 24.3 megapixeli X-Trans CMOS III şi o unitate body care împrumută elemente de la modelele X-T2 şi GFX 50S. Fujifilm susţine că aceasta este cea mai performantă cameră din seria X. Filmează în DCI 4K (real), are captură în rafală la 14 FPS şi în premieră stabilizare pe 5 axe direct din body.

X-H1 are un corp rezistent la apă şi praf, unul mai solid şi cu grip mai mare aşa cum le place fotografilor profesionişti. Seamănă cu X-T2 ce e drept şi aduce două mecanisme circulare care permit controlul vitezei de shutter şi ISO-ului, plus multe alte opţiuni. Există şi un ecran LCD la bord, care afişează informaţii ca shutter speed, F-stop, ISO şi moduri de captură.

Din toate aceste atribute se remarcă cel mai mult stabilizarea, care implică un giroscop cu 3 axe şi procesor dual core care poate face 10.000 de calcule pe secundă, oferindu-vă o reducere serioasă a vibraţiilor. Ecranul de 3 inch este unul touch, care poate fi înclinat în 3 direcţii, dar nu şi spre fotograf, pentru selfie din păcate. Există şi un sub LCD sus, cu diagonală de 1.28 inch.

Suportă şi captură 8 bit şi 4K la 60 FPS cu bitrate până la 400 Mbps. Preţul porneşte de la 1900 de dolari şi ajunge la 2200 de dolari cu Vertical Power Booster Grip Kit. Produsul ajunge în magazine în martie.