Aterizarea propulsorului central al rachetei Falcon Heavy nu reușește, unitatea prăbușindu-se în ocean

0
1443
Falcon Heavy

Ieri seară, Elon Musk și compania sa SpaceX au pus în scenă marea decolare a rachetei Falcon Heavy ce servește ca punct de plecare pentru planurile de colonizare a planetei Marte și explorarea sa. Am aflam că lansarea a fost realizată cu succes și ați descoperit extra detalii dintr-un articol dedicat chiar aici.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

De asemenea am văzut cum cele două propulsoare laterale au revenit la sol în sincron, dar în momentul în care urma să privim și aterizarea propulsorului central, ceva s-a întâmplat și întreaga transmisie video a fost întreruptă. Acum aflăm și motivul, acela că aterizarea nu a reușit, unitatea centrală fiind pierdută în ocean.

Elon Musk afirmă faptul că această unitate centrală s-a prăbușit în apă la o viteză de 482 km/h și la doar 100 metri distanță de zona de aterizare. În situația în care camerele de pe modul ar fi supraviețuit, SpaceX ar fi publicat materialul video cu pricina, dar din păcate nu s-a putut recupera nimic.

Suntem informați că acest propulsor nu a mai avut suficient combustibil pentru a-și reaprinde motoarele și a ateriza încet dar sigur cum trebuia procedat de fapt. O analiză detaliată va dezvălui datele exacte ale incidentului, dar Elon Musk afirmă că per total misiunea a fost una de succes – unitatea principală continându-și drumul către Marte.