Livrările globale de headseturi AR şi VR au crescut însemnat în trimestrul întâi al acestui an

0
690

Livrările globale de headseturi AR şi VR ar fi crescut în mod însemnat în primul trimestru al acestui an, indică cei de la IDC. Numărul atins ar fi de 2.3 milioane de unităţi livrate în primele 3 luni ale anului curent.

Publicitate

Există multe alte produse din această zonă care vor debuta în a doua jumătate a anului curent, deci trendul ascendent ar trebui să continue. IDC a prezis o creştere cu 3 cifre pentru întreg anul curent. VR reprezintă la ora actuală peste 98% dintre headseturile livrate în 2017. Din rândul căştilor de realitate virtuală, două treimi sunt modele fără ecran, precum Samsung Gear VR sau Google Daydream View.

Acelea se bazează pe un smartphone pentru puterea de procesare şi interacţiunea cu conţinuturi şi aplicaţii. Trecând la produse mai hardcore, headseturi ca HTC Vive, Oculus Rift sau PlayStation VR au reprezentat o treime din piaţă. Samsung rămâne pe locul întâi la volumul de livrări, Gear VR atingând 489.500 de unităţi livrate în primul trimestru.

Sony se află pe locul 2, cu PSVR şi ale sale 419.000 de unităţi, iar HTC pe locul 3, cu 190.900 unităţi ale lui Vive. Toate acestea în intervalul ianuarie-martie din 2017. Între timp Oculus este la cota de 99.300 de unităţi şi Alcatel VR surprinde cu 91.300 de unităţi. Zona augmented reality nu pare explorată prea mult deocamdată