Apple prezintă toate detaliile lui OS X Lion 10.7 la WWDC 2011 (Video)

0
561

Cu ocazia evenimentului WWDC 2011 din San Francisco, Apple a dezvăluit oficial nu doar iOS 5 şi soluţia iCloud, ci şi noua platformă OS X Lion. Pe aceasta o puteţi urmări în acţiune mai jos, iar detalii despre acest nou OS ideal pentru MacBook-uri aflaţi în rândurile următoare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

OS X Lion va sosi prin Apple Mac App Store în luna iulie, la preţul de 30 de dolari, iar noile sale funcţii includ aplicaţii full screen, gesturi multitouch îmbunătăţite, funcţia Mission Control, LaunchPad şi Air Drop. Un gest nou multitouch este momentum scrolling, iar lista de metode de input include şi “ciupirea” şi swipe-ul dreapta/stânga pentru a face trecerea între pagini şi aplicaţii. Aceste gesturi se realizează cu ajutorul unui trackpad multitouch de pe notebook-urile Mac sau folosind un Apple Magic Trackpad.

În ce priveşte funcţia Mission Control, această combină Expose, aplicaţii full screen, un Dashboard şi Spaces, pentru o mai bună viziune asupra aplicaţiilor ce rulează pe Mac. Launchpad permite accesul mai jos şi administrarea mai eficientă a aplicaţiilor, acestea putând fi organizate în orice ordine dorită de utilizator sau în foldere.

Lion vine şi cu o aplicaţie Mail cu un design nou, axat pe afişarea widescreen, plus o funcţie foarte utilă, Auto-Save care permite salvarea automată a documentelor, prevenind pierderea fişierelor importante. Steve Jobs a fost pe scena la WWDC 2011, prezentând iOS 5 care aduce că inovaţii un nou sistem de notificări (similar cu cel de pe Android) şi integrarea lui Twitter.

Ultimul produs software prezentat de Apple a fost iCloud, o soluţie gratuita de stocare, sincronizare şi backup pentru contacte, conţinuturi şi setări prin intermediul “norului virtual”. Iată ce ne rezervă OS X Lion, dacă v-am făcut curioşi: