Va prezentam astazi un top al armelor ideale pentru soldatii viitorului, el incluzand cele mai performante (si letale) 5 arme, pe care probabil le-ati folosit in shootere sau al caror nume le-ati auzit in filmele de actiune. Iata cele mai inovative sisteme de distrugere la purtator:

Publicitate

SCAR-Light

Pe primul loc al topului se afla SCAR-Light produs de catre FNH SUA si folosind gloante de 5.56mm. Arma este mai precisa si mai putin predispusa la blocaje decat versiunea standard a unui M16 sau a pustilor M4 si trebuie sa aflati ca SCAR foloseste munitie cu incarcare rapida. Aceasta se poate schimba cu un numar minim de unelte. Producatorul sau ar fi trebuit sa lanseze arma in 2006, dar in 2007 arma intrase de abia in ciclul de productie limitata.

XM-25

Pe locul 2 se afla XM-25, arma dezvoltata de catre Alliance Techsystems (SUA), ce foloseste proiectile cu calibru de 25 mm. Aceasta unealta a distrugerii include un sistem de tintire ghidat de computer care permite soldatului care o foloseste sa tinteasca rapid si sa ajusteze raza de actiune a armei. XM-25 este in proces de dezvoltare, dar pentru o industrie atat de controversata asta poate fi doar o veste buna.

SAR 21

Suntem la jumatatea topului, cu SAR 21, arma dezvoltata de catre Singapore Technologies Kinetics si care foloseste gloante cu calibru de 5.56 mm. Specificatiile armei includ un sistem de tintire laser/infrarosu si o luneta cu lentila de 1.5x . SAR 21 a devenit modelul standard de pusca pentru fortele armate din Singapore incepand cu anul 1999, dar nu a mai fost folosita si in alte tari.

Lansatorul “de dupa colt”

Arma “Corner Shot Launcher” a fost dezvoltata de catre companiile Corner Shot (Israel) si Dynamit Nobel Defence (Germania). Ea foloseste munitie cu calibrul de 60 mm si poate trage cu usurinta dupa colturi, folosindu-se de o camera cu display video atasata unui lansator de grenade de 60 mm cu un singur foc. Arma poate trage pana la un unghi de 90 de grade, in vreme ce alte produse Corner Shot ajungeau de abia la 60. Prezentata oficial in 2004, aceasta arma nu fost vazuta in actiune inca.

Mitraliera ultraportabila FMG9

Ultimul dar nu cel din urma loc al topului ne prezinta mitraliera FMG9 dezvoltata de catre Magpul Industries, din SUA. Ea foloseste gloante de 9mm si efectueaza procesul de incarcare cu ajutorul unui sistem bazat pe arc, care permite utilizatorului sa incarce arma doar apasand pe un buton. O incarcare permite folosirea a 31 de gloante Glock 18. Primul prototip nefunctional a fost prezentat in martie 2008, dar arma nu a fost vazuta inca executand o tragere de proba.

Sursa